sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Brita-kakku


Brita-kakku päihittää mielestäni tavalliset täytekakut mennen tullen, ainakin maussa. Näitä onkin tullut tehtyä miljoonia eri versioita ja osaisin ohjeen jo unissanikin!
Tämä brita-kakku matkasi erään ihastuttavan taaperon ensimmäisille syntymäpäiville. 
Onnea 1-vuotiaalle, toivottavasti kakku maistui, jos ei vielä sankarille niin ainakin juhlavieraille! 

Tämän kakun tein kaksinkertaisena, mutta tästä perusohjeesta tulee puolikkaan uunipellin kokoinen kakku, josta yleensä riittää vajaalle kymmenelle hengelle.

Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
2 valkuaista
1 ½ dl sokeria

Täyte:
2 dl kuohukermaa
2 dl vaniljarahkaa (Valio maustettu rahka Vanilja)
sokeria maun mukaan
1 tlk ananasmurskaa

Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää vaahtoon keltuaiset koko ajan vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen. Levitä taikina öljytylle leivinpaperille ohueksi levyksi uunipellille.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Levitä marenkiseos pohjan päälle aaltoilevasti puhtaalla nuolijalla. Paista pohjaa 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka ja sokerit. Halkaise pohja kahtia, levitä toisen puoliskan päälle täytettä sekä ananasmurskaa ja nosta toinen puoli varovasti päälle. Koristele tomusokerilla.

1 kommentti:

  1. Mä otan tän Brita-kakun ohjeen aina täältä sun blogista :) yritetään nähdä pian <3 -Leena-

    VastaaPoista